Personvärn och Cookies

integritet
Sekretesspolicy (GDPR)

Inledning
Denna sekretesspolicy gäller LightUp AS och förklarar varför vi samlar in information om dig, hur vi använder den informationen och hur vi tar hänsyn till din integritet.
 
Lightup AS VD är behandlingschef för behandling av personuppgifter. Deklarationen innehåller information som du har rätt till när det gäller insamlad information från våra webbplatser (personuppgiftslagen, § 19) och allmän information om hur vi behandlar personlig information (personuppgiftslagen, § 18 punkt 1).

 
Lightup AS bearbetning av personlig information kommer att variera, men kommer i enlighet med personuppgiftslagen § 8 a och b. Den består av samtycke av data eller för att det krävs enligt lag. Vidare kan det vara nödvändigt att behandla personuppgifter för att uppfylla avtal med den registrerade eller för att uppfylla en skyldighet enligt lagen. Samtycke till behandling av personuppgifter kan återkallas när som helst enligt artikel 13.2 c i GDPR.

 
Om personlig information och regler
Personlig information är information och bedömningar som kan kopplas till en identifierbar individ. Det kan vara namn, adress, telefonnummer, e-postadress, IP-adress och inköps- och beteendehistorik.

All behandling av personuppgifter, såsom insamling, registrering, lagring och utlämning omfattas av särskilda regler, inklusive personuppgiftslagen. Det är Lightup AS VD som ansvarar för behandlingen i enlighet med lagens regler. Datainspektionen övervakar efterlevnaden av lagen.
 
Vilken typ av information samlar vi in?
För att kunna leverera så bra tjänster som möjligt är vi beroende av att samla in olika typer av information, inklusive personlig information om dig. Nedan följer en översikt över hur vi vanligtvis samlar in personlig information och vilken information det normalt är. Vi samlar inte in känslig information.

a) Information du lämnar till oss
När du registrerar dig på vår hemsida måste du tillhandahålla information som lagras av oss, till exempel namn, e-postadress och mobilnummer. Vi sparar också information när du kontaktar oss senare. Informationen du tillhandahåller kan också berikas med hjälptjänsterna eller sociala medier som du ger oss tillgång till.

 b) Information vi får genom användningen av våra tjänster
När vi använder våra tjänster registrerar vi information om vilka tjänster du använder och hur du använder dem. Vi samlar in information om:

i) din enhet och din internetanslutning
Vi kan spela in information om vilken enhet du använder, till exempel mobil / PC, operativsystem och webbläsare. Vi kan också samla information om anslutningen till våra tjänster, som IP-adresser, nätverks-ID, cookies och unika identifierare.

 ii) Användning av service eller inköp
Vi registrerar information om din användning av tjänsterna, till exempel vilka sidor du är i, när du är i sidorna och vilka funktioner du har använt på sidorna.

c) Information vi får från andra källor
Vi kan få information om dig om du använder någon av de andra tjänsterna vi erbjuder på den här webbplatsen. Vi samarbetar också nära med tredje part (t.ex.. Affärspartner, leverantörer av tekniska tjänster, betaltjänster kurirer, annonsnätverk, analytics företag, sökmotorer och kreditupplysningsföretag) och kan ta emot information om dig från dessa. Detta inkluderar också information som är tillgänglig för allmänheten.


d) Cookies och annat innehåll som lagras lokalt
När du använder våra tjänster eller finns på vår hemsida lagras cookies och annan information som kan läsas av oss senare.

e) Automatiska bedömningar
Genom analys av dina inköp och beteenden kan du avleda automatisk kategorisering av dig som kund.

Vad används informationen för?
Vi använder personuppgifter för följande ändamål:

a) Att leverera och förbättra våra tjänster
Vi använder personlig information för att leverera våra tjänster till dig. Vi behöver till exempel personuppgifter för att kunna logga in på våra sidor och, om det är relevant, betala för tjänster. Vi använder också personlig information för att säkerställa den bästa användarupplevelsen för dig, bland annat genom att ändra innehållet på din skärm / enhet och för att säkerställa de snabbaste möjliga laddning av sidor.

 b) För att anpassa tjänsterna, ge rekommendationer och relevant marknadsföring
Vi skulle vilja ge dig rekommendationer, produktinformation och servicejusteringar som är mest relevanta för dig. Detta kommer båda att ges utifrån ditt eget beteende, till exempel. på grundval av vilka produkter och tjänster du har använt eller köpt, annonser du klickar på, eller artiklar som du har läst, och på grundval av hur andra användare med liknande användningsmönster som du.
 
c) Förbättra digital kommunikation och reklam
Vi använder din personliga information för att förbättra vår annonsering. Genom att skapa en profil med oss, accepterar du att riktad reklam genom programmatiska köp och riktad reklam genom sociala medier där dina personuppgifter kommer att användas vid köp av sådan reklam.
 
d) Förbereda statistik och förstå marknadstrender
Vi förbereder statistik och kartlägger marknadsutvecklingen. Vi gör detta för att förbättra och vidareutveckla våra produktutbud och tjänster. Så långt det är praktiskt, försöker vi göra det med anonym information utan att veta att informationen är specifikt kopplad till dig.

e) För att förhindra missbruk av våra tjänster
Vi använder personlig information för att förhindra missbruk av våra tjänster. Missbruk kan försöka logga in på andras konton, bedrägligt, 'spam', sake, trakasserier och andra handlingar som är förbjudna enligt norsk lag.

Delning av information
Lightup AS delar i vissa fall personlig information med andra företag som utför tjänster på vår vägnar. Det här är först och främst för att ge dig en säkrare och bättre shoppingupplevelse. Här är de viktigaste exemplen:
        

a) När andra utför tjänster på vår vägnar
Till exempel, webb och marknadsföringsbyråer att köra onlinebutiken och visa dig riktade marknadsföring samt skapa kampanjer.

I vissa fall måste vi dela leveransadress, e-postadress och mobilnummer med våra leverantörer för att leverera en vara direkt till dig.

Dessa får inte använda denna personliga information för något annat än att utföra tjänster för Lightup AS.

 
b) Vid misstänkta brott
Upplysningar kan lämnas till myndigheter på begäran. Vi kommer också att kunna avslöja information om misstanke om bedrägeri, eller information som är nödvändig för att lösa specifika tvister.

Radering av personuppgifter
Vi är skyldiga enligt lag att behålla viss personlig information. Exempel på detta är:

Lag om redovisning
Beställ data enligt Uttag
Beställ data enligt garantier.

Du är skyldig att kunna radera all vår information om dig om du inte behöver lagra dem. Du kan kontakta dig angående detta för att säga upp ditt kundrelation via e-post till: kundeservice@lightup.no

Du kan också avregistrera dig från nyhetsbrevet här:> Meddela mig

Säkerhet för personuppgifter
Vi använder lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda personuppgifter som är under vår kontroll från obehörig åtkomst, insamling, användning, avslöjande, avslöjande, kopiering, ändring eller destruktion.

 
Särskilt om e-post och SMS-marknadsföring
Om du har en aktiv kundrelation med oss ​​kan vi skicka reklam e-post eller andra elektroniska kommunikationsmetoder enligt marknadsförings Control Act § 15. Det omfattar nyhetsbrev och andra meddelanden om innehållet, tjänster, erbjudanden, kampanjer och evenemang från oss via email, telefon, SMS och sociala medier.

Om du inte har ett aktivt kundrelation skickar vi emellertid endast sådan marknadsföring om du har gett oss samtycke. Dina personuppgifter kan också användas för att anpassa denna kommunikation. Du kan enkelt registrera dig för marknadsföringsförfrågningar via unsubscribe-funktionen i dina e-postmeddelanden / textmeddelanden när som helst.

Ändringar i sekretesspolicyen
Vi kan regelbundet uppdatera eller ändra sekretesspolicyen.
Vid större förändringar informerar vi dig om detta.

Rätt att klaga
Du har rätt att överklaga till en tillsynsmyndighet, här datainspektionen, i enlighet med GDPR artikel 13.2 bokstav d.

Kontakta
Om du har frågor om vår sekretesspolicy eller vår användning av personuppgifter, kontakta oss på kundeservice@lightup.se